FUTUR

 

EL FUTUR

Al llarg de les etapes anteriors hem vist el que vam ser i perquè hem arribat on som ara. Hem conegut persones que van fer molt per aquesta professió i per millorar les condicions de vida dels seus contemporanis. I sobre tot, NO hem conegut res de milers de persones que també ho van fer però mai ho sabrem perquè les seves vides van ser anònimes.
En l'actualitat els professionals de la infermeria desenvolupen les seves tasques en molts àmbits diferents: hospitalització, ambulatori, domicili, laboratori, investigació, docència, quiròfans, unitats de cures intensives, mitjans de transport medicalitzats, llars d'avis, presons, unitats de medicina laboral, organitzacions humanitàries, gestió...
Però malgrat tot això, s'ha d'anar molt en compte amb factors que poden provocar un retrocés. Les condicions del mercat laboral empitjoren dia rere dia, i la infermeria no n'esta exclosa:
- Manca d'oportunitats de trobar feina quan s'acaba la carrera.
- Contractes escombraries.
- Torns i horaris abusius.
- Sous que no remuneren adequadament la feina realitzada.
- Manca de reconeixement social.
- Mobilitat excessiva dintre de l'empresa, que no permet una adaptació i una il·lusió en el projecte de treball.
- Manca d'unes especialitats lògiques i necessàries.
- Intrusisme d'altres professionals menys qualificats en les tasques especifiques d'infermeria. Perquè són una mà d'obra més barata.
- Abusiu nombre de pacients/infermera.
Per tot això i per moltes coses més que s'han quedat per explicar caldrà que lluitin les infermeres i infermers del futur.
Quan en una unitat d'infermeria entra una infermera nova és com si s'obrís una finestra i entrés una mica d'aire fresc. La seva il·lusió i ganes de treballar es barregen amb l'experiència de les infermeres que fa molts anys que s'hi dediquen, i és així com s'avança.
Per a totes elles i ells sort. Ara és el moment d'escriure el futur!

Bibliografia utilitzada:
"Historia de la enfermería" M. Patricia Donahue.
"Historia de la enfermería en España" Francisca Hernández Martín.

 

Inici
Presentació
Prehistòria
Civilitzacions antigues
Edat mitjana
Renaixement
Segle d'or
Il·lustració
2a meitat segle XIX
Segle XX
Futur

 

Pots escriure la teva opinió al meu llibre de visites