PREHISTÒRIA
PREHISTÒRIA

 

Milers d’anys ens separen d’aquells homínids dels quals provenim. Però el treball dels arqueòlegs i dels antropòlegs ens ha aportat dades que ens han permès saber com van anar evolucionant, passant pel Neanderthal i fins arribar a l’Homo Sapiens. Avui ens podem fer una idea aproximada de com eren i com devia ser la seva vida.

Dintre de cada grup hi havia uns membres que transmetien els seus coneixements de generació en generació. Ocasionalment, quan els diferents grups entraven en contacte, es produïa un intercanvi de coneixements que permetia l’evolució.

Es considerava que la malaltia era produïda per esperits que estaven a la natura (animals, roques, plantes, fenòmens meteorològics ...) i que els posseïen. Això s’anomena Animisme. Utilitzaven ritus màgics per fer que els esperits marxessin.

A poc a poc van anar evolucionant i va aparèixer l’Empirisme. Observant la natura van comprendre que hi habia elements que podien ser beneficiosos en determinades circumstàncies. I la màgia es va barrejar amb els remeis naturals.

Aquest paper era en mans del curandero, chaman, mag, bruixot ... de cada tribu.

 

Inici
Presentació
Prehistòria
Civilitzacions antigues
Edat mitjana
Renaixement
Segle d'or
Il·lustració
2a meitat segle XIX
Segle XX
Futur